İDUHFD DemocLex Yayın Hayatına Başlıyor

Değerli Meslektaşlarımız,

İzmir Demokrasi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi DemocLex adına sizlere bu çağrıyı yapmaktan mutluluk duymaktayız. Dergimiz, ULAKBİM/TRDİZİN tarafından taranmak üzere hazırlanan “Hakemli Dergi” statüsündedir.

Dergimiz Türkçe, İngilizce ve Almanca dillerinde yapılan akademik ve özgün çalışmalara yer vererek, hukuk doktrinine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda hukukun tüm alanlarında hakemli makale, çeviri ve karar incelemelerine yer verilecektir.

Dergimize gelen tüm çalışmalar öncelikle Editör Kurulu tarafından incelenmekte ve ardından alanında uzman hakemler tarafından değerlendirilmektedir. Dergimizde çift taraflı kör hakemlik sürecini benimsenmektedir.

Dergimizin yayın periyodu, yılda iki kez, Ocak ve Temmuz aylarıdır. Makale son gönderim tarihleri Ocak sayısı için 30 Kasım, Temmuz sayısı için 31 Mayıs’tır.

Makaleler “iduhfd@idu.edu.tr” adresine Word formatında gönderilecektir. Tüm yazarlar göndermiş oldukları makalelerinin süreçleri ile ilgili düzenli olarak bilgilendirilecektir.

Yayın ilkeleri, yazım kuralları ve diğer tüm ayrıntılara https://iduhfd.idu.edu.tr/ adresinden erişebilirsiniz. Dergimize kıymetli katkılarınızı talep eder, şimdiden teşekkür ve saygılarımızı arz ederiz.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi DemocLex Editörler Kurulu

Prof. Dr. Meltem İnce Yenilmez

Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Çırak Karalı